09 d’abril, 2008

Les nostres cançons per la XIV Trobada de Corals de Sabadell

Aquest dimecres passat vam acabar de decidir les cançons que cantarem per la trobada de corals de la setmana que ve a Granollers. La veritat és que el començament de la jornada fou impressionant... les tres o quatre primeres cançons van sonar molt i molt bé, i les dues primeres van passar a ser les escollides. No són de les difícils vocalment, i no fem gaires “floritures”, però queden bé i són diferents de les que vam cantar l’any passat. El dilluns que ve hem quedat per fer un assaig final de les dues i arreglar cosetes.

Les escollides han estat:

“Cada dia és un nou pas” d’Esquirols i “Boig per tu” de Sau.

BOIG PER TU és una cançó històrica del pop rock català. Inicialment fou només el tercer o quart senzil d’un àlbum de SAU de 1990. Amb els anys es va convertir en una mena d’himne i de lluny la cançó emblemàtica d’aquell grup català format per Carles Sabater i Pep Sala. Sembla una cançó d'amor a una dona, però en el fons és una cançó d'amor a la lluna. És una cançó que ha traspassat fronteres i que ha estat versionada en diverses ocasions, potser la més famosa per Luz Casal. Nosaltres la vam incorporar al nostre repertori el primer any de vida i sempre ens ha funcionat molt bé, entre d’altres coses perquè el públic també se la sap. D’aquesta cançó hem fet versions amb acordió, amb flauta travessera i flautes de bec. El proper dimecres la tocarem amb guitarra i flauta travessera.



CADA DIA ÉS UN NOU PAS és una de les cançons més emblemàtiques del grup ESQUIROLS, un grup de música popular català que va tenir els seus dies de glòria durant els anys 70. Esquirols va ser més que un grup de música, un referent català en uns moments polítics i culturals difícils per a Catalunya. Algunes de les seves cançons han passat a formar part dels cançoners de centenars d’esplais i agrupaments escoltes i és per això que moltíssims catalans coneixen les seves cançons però pocs coneixen els seus autors. Si voleu conèixer més sobre el grup aquí teniu una bona web. Nosaltres vam començar el nostre idil·li amb el grup amb la cançó de "Fent camí", però aquest any ha tingut molt més èxit la que la setmana que ve farem a la trobada. Sentiu en aquest vídeo la cançó original.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Nosaltres transformem qualsevol canço en una musica amb més marxa, perquè tenim una flautista(Laura), un guitarrista (Sònia),una acordionista(Queral). Tenim un gran cor de veus entre tots podemfer molta música. Som uns cracks.