23 de novembre, 2007

Una versió del Boig per tu amb Primària

Aquest curs l’escola ha decidit viure amb més intensitat la diada de Santa Cecília, la patrona de la música, que serà el proper 22 de novembre. Abans de res, us animo a veure el que diu Wikipedia sobre la patrona de la música: us sorprendrà la seva història o la seva llegenda, el seu martiri, les errades de traducció e interpretació que envolten la seva existència, la seva relació amb la música i el seu nomenament com a patrona de la música.
Sigui com sigui, ja fa molt de temps que el dia 22 de novembre es celebra la diada de la música. I aquest any l’escola ha preparat un recital musical per a l’alumnat de Primària. La secció de l’ESO s’afegeix al recital preparant una versió del Boig per tu conjuntament amb l’alumnat de sisè de Primària.
Amb aquest objectiu, ens reunim amb el Joan Marc el dimarts 20 de novembre a l’hora del pati. La sala de Tecnologia és un primor. 70 alumnes de Secundària i més de 40 de sisè de Primària preparats per assajar plegats. Ell ha preparat amb els seus alumnes una versió en flauta de bec de la cançó, i nosaltres la versió cantada, canviant el to habitual amb el que fem la cançó, per poder combinar les dues versions. La versió final que aconseguim no ens fa el pes. Per tot arreu es respira que són dues versions ajuntades i no sona prou bé. Ni les flautes queden prou bé amb les veus en algunes fases de la cançó, ni nosaltres ens sentim a gust.
Ens trobem més tard i en parlem. Tots ho veiem igual. Decidim diversos canvis, treballar en aquesta línia, i retrobar-nos el mateix dijous, dia de Santa Cecília, a l’hora del pati.
I així ho fem. El dijous és, sens dubte, una altra història. La cançó te més ritme, els teclats s’han enriquit, la guitarra participa més activament, les flautes sonen més conjuntades amb la veu i les veus se senten més còmodes. Tot plegat dona un altre caliu a la cançó. Estem preparats.


Els esdeveniments d’aquesta setmana han servit per gaudir de la feina conjunta de Primària i Secundària, de veure que amb treball i assaig som capaços de fer coses tan xules com aquesta versió, que és tota una delícia. Tant de bo ho tornem a repetir.

1 comentari:

Anònim ha dit...

va ser molt xulu sobretot per que miraves les cares dels nens de primaria i estaven com sorpresos i era molt xulu encara que ens va costar una mica....
al final va sortir molt bé com sempre jeje